Onderzoekers van het VU Medisch Centrum zijn op zoek naar allochtone gezinnen waarvan één of meer van de kinderen een verstandelijke beperking heeft. Ze willen onderzoeken hoe gezinnen de kwaliteit van leven ervaren, waar zij in het dagelijks leven behoefte aan hebben en hoe gezinsleden elkaar daarbij ondersteunen.
Als een kind een verstandelijke beperking heeft, dan heeft dat gevolgen voor het hele gezin. Het VU Medisch Centrum startte in 2015 een onderzoek naar de kwaliteit van leven van gezinnen, waarvan één (of meer) van de kinderen een verstandelijke beperking heeft.
In het onderzoek deden tot nu toe vooral gezinnen van Nederlandse afkomst mee, daarom zijn de onderzoekers specifiek op zoek naar gezinnen met een niet Nederlandse afkomst.
Wie kan er deelnemen?
De onderzoekers zijn op zoek naar allochtone gezinnen waarvan één (of meer) van de kinderen, die nog thuis wonen, een verstandelijke beperking heeft. Deze kinderen mogen ook al van volwassen leeftijd zijn. Hoe groot het gezin is maakt niet uit, vanaf 2 personen kan er meegedaan worden.
Bij deelname aan het onderzoek wordt met de verschillende gezinsleden gesproken om een beeld te krijgen van de behoeften van de individuele gezinsleden en het gezin als geheel. De gesprekken worden, na toestemming, opgenomen en de deelnemers kunnen het eindverslag lezen en eventueel aanvullen. De gegevens worden anoniem verwerkt.
De gesprekken vinden plaats van maart tot en met april 2016, bij voorkeur bij het gezin thuis. Een gesprek duurt ongeveer een half uur tot één uur. Deelnemers ontvangen een VVV-bon van €10,-.
Meer weten over dit onderzoek of je aanmelden? Mail of bel naar onderzoeker Odile Vermeulen, o.i.m.vermeulen@student.vu.nl of 06-46123050.