Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Britse ex-hoerenmadam begint bordeel voor gehandicapten

15 januari 2013 Door de redactie Geen reacties

Een voormalige bordeelhoudster wil in Engeland een non-profit bordeel beginnen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of autisme. Becky Adams bemiddelt nu al telefonisch tussen mensen met beperkingen en prostituees, met als argument dat ze daarmee voorziet in de seksuele behoeftes van mensen die er door hun handicap niet in slagen een seksuele relatie met iemand aan te gaan en te onderhouden. Zij heeft haar bemiddelingsorganisatie Para Doxies genoemd.

Adams bedoeling is om in 2014 een rolstoeltoegankelijk bordeel met twee kamers te openen voor haar doelgroep. Het bordeel regelt ook het vervoer van de klanten. Op het ogenblik verwerkt zij wekelijks een dozijn bemiddelingsvragen. Ze rekent daar geen tarief voor. Het gaat niet in alle gevallen om seks. Er bellen ook moeders van autistische jongens, die het hun zoons gunnen om eens met een vrouw te knuffelen.

Normaal leven
Op AbcNews en in de Daily Mirror zei Becky Adams: "Je kunt gehandicapte mensen niet verbieden om een normaal leven te leiden, met dezelfde mogelijkheden als niet gehandicapte personen. Dat zou discriminatie zijn. Voor veel mensen met beperkingen staat hun handicap lelijk in de weg als zij hun seksuele behoeftes willen vervullen. Dat is vaak erg frustrerend en pijnlijk."

Becky Adams runde tot haar pensionering in 2010 een aantal illegale bordelen onder de naam Mrs Becky. Haar telefoonservice-organisatie is een gesubsidieerde non-profitorganisatie, met vrijwilligers die contact leggen met betrouwbare seksuele dienstverleners.

Verboden
Het is in het Verenigd Koninkrijk wettelijk toegestaan om seksuele diensten te kopen of te verkopen, maar de bemiddeling door derden daarbij, zoals een pooier of een hoerenmadam, is verboden. Omdat Para Doxies geen winstoogmerk heeft, omzeilt Adams daarmee dat wettelijke verbod.

Subsidie
Becky Adams is ook van plan om de Britse regering zo ver te krijgen dat Engeland de Nederlandse subsidieregling overneemt, waarbij mensen met een beperking tot 12 keer per jaar seksuele diensten mogen kopen. (Redactie Klik: dat is in sommige Nederlandse gemeentes zo. Meer informatie daarover bij de Nederlandse organisatie die bemiddelt bij seksuele dienstverlening aan gehandicapten Sar).

Adams: "Sommige mensen zullen dat verkeerd vinden. Seksuele dienstverlening roept veel discussie op, en ook op handicaps rust nog altijd een taboe. De overeenkomst tussen sekswerkers en mensen met beperkingen is dat ze allebei kwetsbaar zijn, en weinig stem hebben in de samenleving. Niemand luistert ooit naar hen. Als je daar nog het onderwerp subsidie en overheidssteun aan toevoegt, heb je pas echt een controversieel onderwerp."

Lees meer over het Britse initiatief bij Abc-News.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!