In de aula van het Guislain-instituut te Gent (België) vindt op dinsdag 8 maart het tweede Vlaams-Nederlandse congres ‘Geestelijke gezondheid voor personen met een licht verstandelijke beperking: intersectorale perspectieven’ plaats. Inschrijven is nog mogelijk, doe dit uiterlijk 15 februari.
Dit congres is bedoeld voor iedereen die privé of in werk te maken heeft met iemand met een licht verstandelijke beperking en een bijkomende kwetsbaarheid in hun geestelijke gezondheid. In de bijeenkomst wordt stilgestaan bij de wensen en behoeften van LVB’ers met psychische problemen. Met welke krachten en uitdagingen hebben zij te maken?
Interviews en lezingen
Op het programma staan naast interviews met een cliënt, een ouder en een begeleider ook lezingen. Zoals die van dr. Hendrien Kaal, lector Licht Verstandelijke Beperking en (Jeugd)criminaliteit aan de Faculteit Social Work en Toegepaste Psychologie van Hogeschool Leiden. Zij praat over besluitvorming rond aangifte van strafbaar gedrag binnen de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking.
Andere lezingen gaan onder meer over hoe je werken met destructieve kinderen overleeft en de coaching van medewerkers in hun bejegening bij uitdagend gedrag van personen met een verstandelijke beperking.
Scriptieprijs
Ook wordt tijdens het congres voor de tweede keer de Vlaams-Nederlandse prijs prof. dr. Anton Došen uitgereikt. Deze prijs, complementair met de gelijknamige prijs voor scripties, richt zich op innovatieve good practices die bruggen leggen tussen verschillende sectoren, in de eerste plaats de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. |
Meer over het congres is te vinden in de congresfolder. Wil je deelnemen aan het congres? Online aanmelden verdient de voorkeur. Het congres wordt georganiseerd door Psychiatrisch centrum Dr. Guislain, Werkcentrum voor Internationaal Vormingswerk (W.I.V.) vzw en Hogeschool Gent (E-QUAL).