De KU Leuven zoekt voor een tweetal onderzoeken deelnemers die een vragenlijst willen invullen. Het eerste onderzoek gaat over het gebruik van technologische hulpmiddelen bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking. De tweede studie brengt gezinsactiviteiten in kaart bij kinderen met een meervoudige beperking.
Voor het eerste onderzoek over technologische hulpmiddelen is de universiteit geïnteresseerd in deelname van:
Je input is ook welkom wanneer je momenteel geen technologische hulpmiddelen gebruikt of deze niet eerder hebt gebruikt. Onder technologische hulpmiddelen of ondersteunende technologie verstaat de KU Leuven elk elektronisch apparaat dat iemand in staat stelt taken of activiteiten uit te voeren, te functioneren in het dagelijks leven en een betere kwaliteit van leven te bereiken.
Het doel van dit project is het ontwikkelen en evalueren van een model om het gebruik van technologische hulpmiddelen bij personen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) te verhogen. Voor ragen over het onderzoek kun je mailen naar sara.nijs@kuleuven.be.
Doe mee aan deze enquête.
Gezinsactiviteiten
Het tweede onderzoek richt zich op ouders van kinderen met een ernstige meervoudige beperking. De universiteit wil gezinsactiviteiten bij kinderen met een meervoudige beperking in kaart brengen en vergelijken met gezinsactiviteiten bij kinderen met een enkelvoudige motorische of een enkelvoudige verstandelijke beperking. Met deze informatie wil de KU Leuven meer inzicht krijgen in het belang van bepaalde gezinsactiviteiten voor de ontwikkeling van kind met emb.
De enquête kan ingevuld worden door ouders met een zoon of dochter die:
- tussen 6 en 59 maanden oud is
- een grote verstandelijke ontwikkelingsvertraging en/of een grote motorische ontwikkelingsvertraging heeft.
Het invullen van de online vragenlijst duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Deelnemers kunnen antwoorden tussendoor opslaan en de enquête op een later tijdstip vervolgen. Bij verdere vragen over de studie kun je een mail sturen naar de onderzoekers: oga@kuleuven.be.
Bij beide onderzoeken wordt de privacy gewaarborgd en alle gegevens anoniem verwerkt.