Als begeleider is het goed om in gesprek te blijven over het mediagebruik van de jongeren met een verstandelijke beperking die je ondersteunt. Ambulant begeleider Anne-Marie Klaassen probeert de kinderen met een verstandelijke beperking die ze begeleidt daarin te ondersteunen, maar wordt toch geconfronteerd met ‘gevoelige beelden’ die ze op de televisie bekijken. Lees haar anekdote in de rubriek ‘echt gebeurd’ van Klik. Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk in de gehandicaptenzorg? Stuur het in, kom in Klik én maak kans op een cadeaubon.
Lees de echt gebeurd uit Klik 2 van 2023:
Mag toch van jou?
Als de dertienjarige Jesse en twaalfjarige Aron klaar zijn met het ontbijt en hun tanden hebben gepoetst, mogen ze nog even televisie kijken voor ze naar school moeten. Ze beloven me plechtig dat ze ‘iets netjes’ zullen kijken. Ik vertrek met Sanne naar boven om haar te helpen met tandenpoetsen.
Zodra ik weer beneden ben, kijk ik met een schuin oog naar de televisie om te checken of de jongens iets kijken wat verantwoord is voor puberende kinderen met een licht verstandelijke beperking. Ik zie twee gespreide plastic benen en daartussen een gat. “Jongens, wat kijken jullie nou?”, roep ik met vertwijfelde verbazing.
Jesse reageert met een grote grijns op zijn gezicht: “Topdoks! Dat is van de EO. Dat mag toch wel van jou?” In deze aflevering oefent de presentator een bevalling op een bevallingspop. Met een grote glimlach en dikke knipoog vraag ik of hij toch niet liever iets anders wil kijken op de vroege ochtend. | Anne-Marie Klaassen
Zelf iets leuks meegemaakt in je werk? Mail in circa 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) naar redactie@klik.org en maak kans op een cadeaubon.