De Vlaamse Inclusieve griffel 2012 is toegekend aan het Belgische weekblad Dag allemaal. Voor de prijs zoekt Inclusie Vlaanderen, een organisatie van mensen met een verstandelijke handicap, elk jaar een fictieboek uit waarin mensen met een verstandelijke beperking een centrale rol spelen, en dan op een inclusieve manier, dus terwijl ze deel nemen aan de samenleving.
De rol die ze spelen heeft niks met hun handicap te maken. "Dit jaar was er geen enkel boek dat ons van de sokken blies. We bekronen dus geen boek, maar een boekske (tijdschrift)," zegt de organisatie. De prijsuitreiking die normaal plaats heeft op de Boekenbeurs, wordt dit keer gehouden op de redactie van Dag allemaal. Dag allemaal verdient de erkenning volgens de organisatie omdat in het tweede deel van het blad, na de tv-gids, vaak verhalen staan van onbekende Vlamingen met een verstandelijke handicap. "Soms gebeurt dat om een wantoestand zoals het opvangtekort aan te klagen. Maar evenveel keren komt een persoon met een verstandelijke handicap - of zijn ouders - aan het woord over zijn leven, zijn hobby's, zijn professionele bezigheden, zijn relatie."
De prijs wordt aan de redactie van Dag allemaal uitgereikt door Didier Peleman, die in Gent opkwam bij de gemeenteraadsverkiezingen en zo de eerste man met een verstandelijke beperking was op een Vlaamse kieslijst.
Eerdere Inclusieve griffels werden uitgereikt aan Renate Dorrestein voor haar roman 'Is er hoop' en bureau Kinyonga voor het scenario van 'Malus', een kindertheatervoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc de Bel.