Er is speciaal voor medewerkers in de gehandicaptensector een gratis e-learning ontwikkeld over infectiepreventie. Het doel: kennis en toepassing van infectiepreventie stimuleren, zodat de verspreiding van infectieziekten wordt teruggedrongen.
De e-learning richt zich specifiek op zorgmedewerkers met cliënt- en omgevingscontact, en is met name belangrijk voor begeleiders die op woongroepen werken met cliënten met een matige verstandelijke beperking.
Voorkomen
Het doel van de e-learning Infectiepreventie verstandelijk gehandicaptenzorg is leren hoe je infecties zoals verkoudheid, corona, noro en griep bij cliënten, collega’s en familie kunt voorkomen door hygiënisch te werken. Wanneer gebruik je een mondneusmasker? En handschoenen? Hoe was je je handen goed en in welke gevallen doe je dat? Kun je hetzelfde schort bij meerdere cliënten gebruiken?
Gratis
In maximaal een half uurtje ga je door de vragen heen, die vaak voorzien zijn van korte filmpjes. Of je antwoord nu goed of fout is, er staat altijd een toelichting bij. Je kunt de e-learning gratis doen via de website Free Learning. Als je geslaagd bent, kun je een certificaat uitprinten. Ook is het mogelijk 1 accreditatiepunt te halen.
De e-learning Infectiepreventie verstandelijk gehandicaptenzorg is ontwikkeld door vier zorgnetwerken voor antibioticaresistentie (Utrecht, Noord-Nederland, Gelderland en Zuidwest Nederland), in samenwerking met twee deskundigen infectiepreventie en twee medewerkers uit de gehandicaptenzorg. |