Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Instelling in gehandicaptenzorg biedt leerlingbegeleiders huisvesting

25 juni 2024 Redactie Klik Geen reacties

Bij Ipse de Bruggen in het kleine, wat meer afgelegen dorp Nieuwveen merken ze dat het lastig is om nieuw personeel aan te trekken. De woonwerkafstand is voor veel mensen een belemmering. Daarom biedt de organisatie leerlingen nu de mogelijkheid om te leren, te werken én te wonen bij het instellingsterrein.

De woningen, gelegen aan de Dorpsstraat 15a en 15b in Nieuwveen met plek voor 22 leerlingbegeleiders, zijn eigendom van Ipse de Bruggen. Daarom is de huur ook laag, minder dan 350 euro per maand. Hiervoor krijgen de leerlingen een eigen ruime kamer met gedeelde woonkamer, badkamer en keuken. De woningen zijn uitgerust met een vaatwasser, wasmachine en droger.

Het lijkt een baanbrekend initiatief, maar vroeger waren zuster- of verpleegsterflats of -woningen heel normaal, maar in de loop der jaren zijn die verdwenen. “Met dit initiatief hopen we een obstakel weg te nemen voor potentiële leerlingen die graag een zorgopleiding willen volgen in de gehandicaptenzorg,” meldt manager Recruitment en Mobiliteit van Ipse de Bruggen Wouter Kindt.

Zodra een leerling stopt met de opleiding of deze juist heeft afgerond, loopt het huurcontract af. Kijk voor meer informatie over deze leerlingwoningen en voor de voorwaarden op www.werkenbijipsedebruggen.nl.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!