Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Makkelijke taal in Journaal en Pauls Social Club

11 september 2024 Redactie Klik Geen reacties

Begrijpelijke taal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Deelnemers van dagbesteding EdLoket van Amerpoort vertelden hoe ze hier aan werken in de eerste aflevering van het tv-programma Pauls Social Club. Samen met Afke Boven, die het nieuwe journaal in makkelijke taal presenteert dat sinds kort elke werkdag om 17.00 uur is te zien op NPO1 en online.

Paul de Leeuw verwelkomt mensen met en zonder verstandelijke beperking in zijn nieuwe achtdelige tv-programma Pauls Social Club om samen de week door te nemen. In de eerste uitzending op zaterdag 7 september waren onder andere de deelnemers van dagbesteding EdLoket te gast, om te praten over duidelijke taal. Als ervaringsdeskundigen helpen zij makers van teksten om begrijpelijk te schrijven.

Ook presentatrice Afke Boven vertelde over het nieuwe NOS Journaal in makkelijke taal. Vanaf 9 september is dit elke werkdag te zien voor iedereen die graag op de hoogte blijft, maar voor wie het lastig is om het nieuws te volgen. In elk journaal worden drie onderwerpen verteld met extra uitleg bij het nieuws.  |

Bekijk de eerste aflevering van Pauls Social Club online terug of via NPO Start. Bij de uitzendingen is publiek welkom, aanmelden hiervoor kan via mail naar publiekpsc@medialane.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!