Werken onder de nieuwe omstandigheden die de coronacrisis met zich meebrengt, dat valt niet mee. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes, merkte zorgorganisatie Middin. Diverse acties van vrijwilligers, buurtbewoners, bedrijven, het eigen personeel én zelfs cliënten brengen wat verlichting.
De organisatie zag vooral acties rondom levensmiddelen. Eten is immers een eerste levensbehoefte. Een restaurant doneerde vanwege de sluiting van de horeca heel veel verse producten, waaronder ingevroren soep, champignons, tomaten en pannenkoekenbeslag.
De sluiting van de voedselbanken betekent voor veel zelfstandig wonende cliënten dat zij geen voedselpakket meer kunnen komen halen. Omdat iedereen gezond moet kunnen eten, werden meerder initiatieven opgestart door Middin-medewerkers. Sabine boorde haar netwerk aan en koppelde gezinnen aan voedselbankgezinnen, zodat die nu toch wekelijks een voedselpakket krijgen.
Collega Esmee besloot een fonds te benaderen voor de donatie van 2000 euro. Met dit geld koopt ze zelf producten en voedselbonnen, die ze verdeelt onder 50 tot 100 cliënten.
Medewerker Fatiha heeft van betrokken leveranciers voorraden gekregen waar ze maaltijden van maakt voor cliënten die nu niet naar de voedselbank kunnen.
Op een van de Middin-locaties waar kwetsbare ouderen wonen, werd men verrast door fruitkistjes vol appels, peren, bananen, mandarijnen en kiwi’s.
Behalve voedingsmiddelen werden ook bloeiende planten gebracht om het voorjaar in te wijden. En om de verveling tegen te gaan nu de dagbesteding dicht is, besloot een Middin-bewoner een gulle gift te doen. Van dat geld zijn spelletjes, knutsel- en interactiematerialen gekocht waar bewoners en medewerkers mee aan de slag kunnen. |