Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw Vlaams platform voor jongeren met verstandelijke beperking

25 juni 2024 Redactie Klik Geen reacties

Wat in 2021 begon als een ideetje is drie jaar later uitgegroeid tot een heus Vlaams platform van en voor vloggers met een verstandelijke beperking: Dag Panda. Een veilige online plek waar deze jongeren elkaar kunnen ontmoeten.

Het initiatief voor Dag Panda komt van de Vlaamse zorgorganisaties vzw Kompas en De Vijver vzw, die e-inclusie hoog op de agenda hebben staan.

De vloggers van Dag Panda (op de foto bij dit bericht) willen met hun filmpjes op het platform de stigma's rondom psychische gezondheid doorbreken. Doordat ze hun verhaal delen, willen ze tonen dat ze hun dromen najagen en daarin succesvol zijn, ondanks de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

Met Dag Panda kunnen abonnees overal en altijd de filmpjes van de vloggers bekijken, maar er worden ook online activiteiten georganiseerd. En drie keer per jaar is er een fysiek ontmoetingsmoment, in verschillende regio’s.

Dag Panda is twee weken gratis op proef te gebruiken. Een jaarabonnement kost 30 euro per maand. Voor een halfjaar betaal je 35 euro per maand.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!