Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Onderzoek naar proef met beroepsregistratie voor begeleiders

17 september 2024 Redactie Klik Geen reacties

Hoe loopt de pilot beroepsregistratie voor begeleiders in de gehandicaptenzorg? Deelnemers of geïnteresseerden kunnen daarover nu een vragenlijst invullen.

De Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW) is op 1 oktober 2023 gestart met een pilot beroepsregistratie voor begeleiders in de gehandicaptenzorg. Deze pilot loopt vier jaar.

In de pilot kunnen begeleiders zich gratis inschrijven in het register en scholing en training volgen. De pilot loopt nu ongeveer een jaar en er doen op dit moment 176 begeleiders mee aan de pilot.

Impact
Om te kijken naar de impact van de beroepsregistratie op de professionele ontwikkeling van begeleiders, wordt er tijdens de pilot ook een onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het lectoraat Ethiek van Verbinding met mensen met een Verstandelijke Beperking (EVVB) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Informatie/data voor het onderzoek wordt opgehaald tijdens de pilot door middel van twee vragenlijsten met daarop volgend een aantal focusgroepen. De eerste vragenlijst is op 1 september opgestuurd naar alle geregistreerde begeleiders én naar alle begeleiders die zich als geïnteresseerd hadden aangemeld voor de pilot.  

Ben jij deelnemer of geïnteresseerde van de pilot beroepsregistratie en heb je de vragenlijst nog niet ingevuld? Doe dat dan vóór 1 oktober via de online vragenlijst van de HAN.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!