Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ook Noord-Nederlandse zorgorganisaties starten eigen bemiddelingsbureau voor zzp’ers

13 augustus 2024 Redactie Klik Geen reacties

In de strijd tegen commerciële bureaus, die soms wel 10 euro bemiddelingskosten per uur voor zzp’ers rekenen, zijn verschillende Noord-Nederlandse organisaties in de ouderen- en gehandicaptenzorg een eigen bemiddelingsbureau voor zzp’ers gestart: FAIR Noord dat geen winstoogmerk heeft. Vanaf september gaat deze coöperatie van start.

Het idee ervoor is niet nieuw, want FAIR Brabant is langer actief. De daar aangesloten twintig zorgorganisaties hebben met hun eigen bemiddelingsbureau al miljoenen euro’s bespaard, zo meldt nieuwssite Groot Heerenveen.

Zonder zzp’ers is het onhaalbaar om de roosters in de zorg rond te krijgen. Maar door de tarieven van commerciële bureaus wordt dit onbetaalbaar, stellen de organisaties die zich verenigd hebben in FAIR Noord.

De kartrekkers in dit project zijn Kwadrant Groep, De Zijlen, Vanboeijen en Alliade. Vanaf september gaan ook Trajectum, Zorggroep Hof en Hiem, Zorggroep Sint Maarten en Leppehiem gebruikmaken van de diensten van FAIR Noord. Zij zullen zich later dit jaar bij de coöperatie aansluiten. De zorgorganisaties betalen drie euro bemiddelingskosten per uur. Als de kostprijs is gedekt en er aan het eind van het jaar geld overblijft, gaat dit weer terug naar de zorg. 

Geldbesparing is niet het enige voordeel van zo’n eigen bemiddelingsbureau. Ook is er beter zicht op de kwaliteit van zorg, doordat de zzp’ers uitgebreid gescreend en geëvalueerd worden.

Men gaat alleen in zee met zzp’ers die langer dan een jaar ondernemer zijn. Zij kunnen zich gratis bij FAIR Noord aansluiten.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!