Erbij willen horen en ook eens iets voor een ander kunnen doen of betalen. Die drijfveren kunnen achter het ontstaan van geldproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking zitten. Ervaringsdeskundige Abudllahi vertelt in de Klik-podcast hoe hij, nadat het gelukt was zijn rijbewijs te halen, in geldnood kwam door de aanschaf van een dure auto. Zijn boodschap: schaam je er niet voor, maar praat erover als je er niet meer uitkomt.
Veel jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen hebben moeite om goed met geld om te gaan. Het geld dat ze hebben, geven ze in de ogen van hun begeleiders vaak onverstandig uit. Het Ben Sajet Centrum onderzocht waar dat gedrag vandaan komt en hoe begeleiders hen daarbij het beste kunnen ondersteunen. Begeleider Sjors van der Veen en onderzoekster Charlotte Albers vertellen hierover in de Klik podcast, en Abdullahi deelt zijn ervaringen:
In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van de zesde aflevering is het bespreken van geldzaken en -problemen met mensen met een (licht) verstandelijke beperking en de rol van begeleiders hierbij. Beluister de hele aflevering:
Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen. |