Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Prijsvraag voor proefschriften verstandelijk gehandicaptenzorg

5 oktober 2017 Door de redactie Geen reacties

De Ds. Visscherprijs wordt donderdag 22 maart 2018 voor de twaalfde keer uitgereikt. Dat gebeurt aan een onderzoeker die een waardevol proefschrift heeft gepubliceerd op het gebied van (ondersteuning van en zorg aan) mensen met een verstandelijke beperking. Wie in aanmerking wil komen voor deze prijs, of juist iemand voor wil dragen, heeft nog tot 1 november de tijd.

Alleen proefschriften die verdedigd zijn tussen 1 november 2015 en 31 oktober 2017 mogen meedingen naar de prijs. Het met gaan om wetenschappelijke verhandelingen met een toegepast karakter. Dat wil zeggen: de onderzoeksresultaten zijn van praktische betekenis voor de zorg aan en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking, of verbeteren hun maatschappelijke positie.

Het proefschrift moet geschreven zijn in het Nederlands of Engels door een Nederlander of Nederlandstalige Belg.

Als je in wilt sturen, moet je tevens een aanmeldingsformulier invullen. Dit is te downloaden op
de website van Ntz. Daar is ook verdere informatie over de procedure te vinden. Behalve dit formulier dient het proefschrift in zevenvoud opgestuurd te worden. Alles moet op 1 november in het bezit van het jurysecretariaat zijn.

Uit alle inzendingen worden drie genomineerden geselecteerd. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro, de andere twee krijgen elk 5.000 euro.


Tweejaarlijks
De Ds. Visscherprijs wordt tweejaarlijks toegekend. Het is een initiatief van het Ds. J.A. Visscherfonds, in samenwerking met Ntz (Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen) en Koninklijke Van Gorcum. De prijs is vernoemd naar dominee Visscher die een zorgvisie bedacht waarbij integratie van mensen met een verstandelijke beperking een grote rol speelde. Later is het Ds. J.A. Visscherfonds opgericht ter bevordering van het onderzoek ten behoeve van deze doelgroep.   |

In 2016 won
Kirsten van den Bosch met haar onderzoek Safe and Sound (zie foto). 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!