Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vier initiatieven winnen een Gouden Prokkel

2 oktober 2024 Redactie Klik Geen reacties

In plaats van de gebruikelijke drie, besloot de jury van de Gouden Prokkel er dit jaar vier uit te reiken aan de mooiste initiatieven waarbij ontmoeting plaatsvindt tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Op vrijdag 27 september namen de winnaars de prijs in ontvangst in Utrecht.

De Gouden Prokkels konden gewonnen worden in drie categorieën. In de categorie Beeldvorming en media werden twee winnaars gekozen: de BedrijfsProkkelstage bij HUMAN-VPRO en de BedrijfsProkkelstage bij het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam.

In de categorie Beleid en overheid werd de Verkiezingstelefoon als winnaar gekozen, waarin meerdere partijen samenwerkten: SSC-ICT, ProDemos, Stichting Philadelphia Zorg, Reinaerde en ’s Heeren Loo.

En tot slot in de categorie Beleven en ontmoeten wees de jury de rondleiding in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch als winnaar aan, een initiatief van Platform VG Midden- en West Brabant.

Wat voor de jury de meerwaarde van deze initiatieven was om ze een Gouden Prokkel toe te kennen, kun je lezen op de website van Stichting Prokkel. Daar vind je ook de winnaars van de Zilveren Prokkel.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!