Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Webinar: Hoe ondersteun je een gezonde leefstijl bij mensen met een verstandelijke beperking?

25 september 2024 Redactie Klik Geen reacties

Wil je weten hoe je als begeleider een gezonde leefstijl bij cliënten kunt bevorderen? Hoe je cliënten kunt motiveren? En wil je praktische handvatten om informatie over te brengen over een (on)gezonde leefstijl? Onderzoekers Tim Pelle en Kim Nijhof gaan in een kort webinar op 12 december in op hun onderzoek naar en de ontwikkelde scholing voor leefstijlondersteuning bij mensen met een verstandelijke beperking.

Ondersteunen van een gezonde leefstijl bij mensen met een verstandelijke beperking roept ethische en praktische vragen op. Want wat is gezond en hoe informeer je en motiveer je als begeleider mensen hierbij? Tijdens het Klik-webinar Leefstijl bij mensen met een verstandelijke beperking op donderdag 12 december van 10-11 uur krijg je hiervoor praktische handvatten. Ook is het mogelijk om hierbij de Klik kennispocket Leefstijl te bestellen.

Een van de spreker is Kim Nijhof, die in 2020 is gestart met haar promotieonderzoek gericht op de ontwikkeling van een trainingsprogramma over de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking voor begeleiders, TRAIN-ID.

In het webinar deelt ze samen met collega-onderzoeker Tim Pelle de inzichten uit deze scholing en leer je:

  • Wat is een gezonde leefstijl?
  • Wat zijn de gevolgen van een ongezonde leefstijl?
  • Hoe kun je cliënten motiveren om stappen te maken in een gezonde leefstijl?
  • Hoe kun je informatie over een (on)gezonde leefstijl delen met cliënten?

De inschrijving voor het webinar is deze week gestart. Meer informatie en ook andere Klik-bijeenkomsten vind je op klik.org/studiedagen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!